Gratis Scheiden

Als je een mediator wilt inschakelen voor je echtscheiding maar dat niet kunt betalen, kun je daarvoor een vergoeding krijgen. Je kunt rechtsbijstand aanvragen, ook wel 'toevoeging' genoemd. Dit wordt samen met jullie geregeld.

Bijdrage in de kosten
Hulp van een mediator heet rechtsbijstand. In onze grondwet staat dat het recht voor iedereen bereikbaar moet zijn, onafhankelijk van je inkomen. Iedereen in Nederland die rechtsbijstand nodig heeft maar niet kan betalen, heeft recht op een bijdrage in de kosten. Dit heet gesubsidieerde rechtsbijstand en wordt geregeld door de Raad voor Rechtsbijstand.
De Raad betaalt een deel van de kosten van de mediator. Afhankelijk van je inkomen betaal je wel een eigen bijdrage. Hoe hoger je inkomen, hoe meer je als eigen bijdrage moet betalen.
Als je een mediator zoekt, let dan op: niet iedere mediator werkt met toevoegingen. Bij Serraarens Mediation bestaat die mogelijkheid wel!

Inkomensgrenzen
Voor gesubsidieerde rechtsbijstand of mediation mag je bruto verzamelinkomen in 2015 niet hoger zijn dan: € 26.900.
De eigen bijdrage voor mediation is lager dan de eigen bijdrage voor een advocaat. De eigen bijdrage bij is afhankelijk van het fiscaal inkomen en de gewerkte uren. Deze bedraagt minimaal € 53,- en maximaal € 105,-.

Meer info: http://www.rechtsbijstand.nl/over-mediation-en-rechtsbijstand

Advies gesprek

Neem contact op en vraag gratis een adviesgesprek aan.